2007. október 25., csütörtök

dolcsefárenyiente

......lefordítva annyit tesz hogy édes semmittevés és igazán nem akarok senkiből dobálhatnékot kiváltani különböző kezetek ügyébe kerülő nehéz tárgyakkal de ma sajnos kiderült hogy nem fogok itt csinálni semmit. azaz alkalmazkodom mert ez az ő világuk és ezt kell tennem. kicsit gyakorlatiasabb megközelítéssel megmagyarázom. azért vagyok itt hogy elkezdjem tervezni a diplomámat, és otthon befejezzem pont. de.
olaszországban a tervezési tárgyak egy évesek rendben tudom, máshol is. az első félév megkezdődik október közepétől november közepéig valamikor akkor amikor többen az oktatók közül azaz nem mindenki úgy gondolja hogy nahát szép napra virradtunk ma bemegyek tanítani. bemegyek és iszom egy kávét. a 9kor kezdődő órámra randomszerűen délután 5 felé benézek és megkérem az ott levő a helyi szokásokat ismerőket és nem ismerőket azaz öt hallgatót hogyha lehet hatvan helyett legyenek csak harmincöten mert nekem az sok de még elmennék inni egy espressot de remélem tudják hogy színházat terveztetek mert több könyvet is írtam arról hogy kell jó színházat tervezni de még egyet sem terveztem. decemberig arról fogunk beszélgetni hogy miért jó hogy van színház és mire jó a színház, miként illeszkednek egyes színházak a városszövetbe és miként nem illeszkednek, melyek a szerintem jól megtervezett színházak és melyek a nem jól megtervezettek és úgy egyáltalán ki szeret színházba járni és ha szeret színházba járni akkor melyikbe szeret és ha nem szeret akkor melyikbe miért nem szeret járni járt-e egyáltalánmár valaki színházban és ha igen mikor és miért gondolja hogy az a színház jó színház és különben is menjünk el következő alkalommal és nézzünk meg egy színházat nem tudom eldönteni hogy csak kívülről nézzük-e meg a színházat vagy belülről is de úgyis megszervezem perszehogy és certo hogy jövő héten lesz szerdán is óra és pontosan itt fogjuk abbahagyni ahol ma és ugyanitt fogjuk elkezdeni semmi gond ha nem tudod mit és hova akarsz tervezni és kell-e nálam egyáltalán színházat tervezni mert perszehogykell, nem tudom neked megígérni de előzőleg beszélgetünk róla felkészülünk a feladatra bemelegítjük az ujjainkat sok képet be is fogok hozni színházakról és kiakasztjuk közösen a falra és eldöntjük közösen mit gondolok róluk aztán január vége felé lehet hogy meg fognak születni az első skiccek attól függően mikor megyek síelni mert istenem nehéz ellenállni a hegyek közelségének de talán még szép idő lesz jövő héten bár ma esik lehet inkább elutazom hétvégén vagy szerdán genovába ott lesz egy konferencia szeretettel várok mindenkit a színházak jövőjéről lesz szó olyan előadókkal akik hozzám hasonlóan járatosak a témában pontosan nem tudnám megmondani mikor kezdődik és azt se tudok-e időt szakítani arra hogy elmenjek de ott leszek remélem önök közül is sokan van kérdés?
nekem assolutamente nincsenek már kérdéseim. holnap mozi és építszet nevű órára megyek. csodálatosan illeszkedem a hallgatói szövetbe. ugyanolyan bambán bámulok mint ők. van egy charol nevű francia barátnőm kis pöttyöket tetováltatott a szeme alá arra gondoltunk keressünk munkát. aztán arra hogy ne. aztán arra hogy bemegyünk a breraba mert azt mindketten szeretjük és iszunk egy cappuccinot. csak hogy kinézzenek. milanoban senki sem iszik cappuccinot csak a nem milanoiak mert akik igazán milanoiak csak és kizárólag espressot isznak de olyat amelyikben megáll a kanál. délután négytől este 11ig. ezért charol és én a cadorna környékén caffe macchiatot ittunk és arra gondoltunk hogy holnap az építészet és fotóra megyünk be. aztán elhatároztuk hogy mivel mindketten alapos képzést kaptunk az otthoni egyetemeinktől tartószerkezettan terén hogy megnézzük milyen itt a vasbeton. mindhárom egy időben kezdődik a neptun szerint ezért szerencsére semelyikről sem fogunk lemaradni. ezalatt marco grassi kubában heveri ki az autóbalesetét.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

elolvastam
az elejétől a végéig
minden egyes szót és betűt
bizisten
eskü

KuglófGróf írta...

én is

Névtelen írta...

én is:-)
további jó kávézgatást:-), de azt nem hiszem hogy a "Tréfi féle libella tejeskávét" bárhol is felülmúlná, már csak a hangulata miatt is.

Névtelen írta...

próba,próba,egy,két,há

just a gigolo írta...

még,még,még
ennyi nem elég!!!

Névtelen írta...

én is!(ezt most idézetnek minősül már, vagy sem?)

Névtelen írta...

vúhúúú....
akkor lehet,h az első 1-2 hónapban lesz időm belerázódni a nyelvbe, és mire tervezésre kerül a sor...talán megértem, mit mondanak...
ja és ténylegne maradj el, mert érdeklődünk, mint látod!!!!
(e non facciamo niente...)